Chętnie uzupełniłbym moje owsiankowe śniadania i kolacje innymi posiłkami – ale jakimi?

Moje śniadanie i kolacja przyrządzam w następujący sposób: do rondelka wlewam kubek mleka (około 220 ml 2% mleka) oraz kubek wody i zapalam gaz; następnie wsypuję jedną pełną łyżkę płatków owsianych (około 11 g), jedną pełną łyżkę otrąb owianych (około 12 g) i jedną pełną łyżkę otrąb pszennych prażonych (około 8 g g) i dodaję szczyptę soli, Wszystko gotuję do zawrzenia od czasu do czasu mieszając łyżką. Po zawrzeniu kilkakrotnie mieszam szybko łyżką zawartość rondelka, aby owsianka nie wykipiała – i wyłączam gaz .

Jeśli jesteś diabetykiem (diabetyczką) typu 2, to podaj w komentarzu swój sposób przygotowania posiłków na śniadania i kolacje, które najbardziej Ci odpowiadają.

Najlepsze są posiłki łatwe do przygotowania, smaczne i pozywające na utrzymywać stężenie glukozy na czczo w normie.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s